Pitkästä aikaa saan taas aikaiseksi kirjoittaa.
Paljon on tapahtunut mutta aloitetaan siitä kun Hailiella alkoi juoksu 9.2.2008.
Suunnitelmissa oli astuttaa Hailie Hugolla (Hedera´s Dolphin King). Hugo on nuori uros, jolla on aivan mielettömän ihana luonne ja komeakin hän on. Näyttelyissä Hugo on menestynyt kivasti ja lonkiltaan ja silmiltään A-luokkaa.

Ensimmäisen Progenäytteen otin 11 juoksupäivä. Tulos oli 0,3, eli ei vielä mitään... Toisen näytteen otin 14 juoksupäivä. Tulos oli 0,66, eli ei vieläkään mitään. Tässä vaiheessa tuli jo epäusko. 17 juoksupäivä Proge oli jo riittävä, eli 26.2.08 Hailie vieraili ekan kerran Hugon luona Espoossa. Astutus onnistui hyvin ja varmuudeksi päätimme vielä vierailla Hugon luona seuraavanakin päivänä. Siitä sitten alkoi jännittävä odotus.

Tiineys sujui loistavasti, Hailiella oli koko tiineyden mieletön ruokahalu ja tyttö paisuikin valtavaksi valaaksi. Maavara alkoi olla loppuvaiheessa aika vähäinen. Hailie ultrattiin ensimmäisen kerran 3 viikoa astumisesta, jolloin arvio oli 4-5 pentua. Seuraavalla viikolla ultrattii uudestaan ja arvio oli kutakuinkin sama. 25.4. otin Hailiesta tiineysröntgenin ja tulos oli: 7 pentua tulossa!

Lämpöjä aloin mittaamaan jo 57 tiineysvuorokausi. Lämmöt pysyivät aika tarkalleen siinä 37,8-38,0.
29.4 aamulla lämpö oli sitten laskenut 36,8 ja avautumisvaihe oli silminnähden alkanut. Hailie oli läähättäväinen ja levoton. Aamulla tehtiin vielä metsälenkki ja ruoka maistui hyvin.

Klo 17:50 syntyi ensimmäinen tyttö
Klo 18:32 syntyi ensimmäinen poika
Klo 18:40 poika
Klo 18:46 poika
Tässä vaiheessa Hailie piti taukoa ja putsaili pentuja ja huilasi vähän. Itseäni jo hieman huolestutti, että missä ne nartut viipyy...
Klo 19:45 syntyi tyttö
Klo 19:50 poika
Klo 19:55 viimeinen tyttö
Eli 4 urosta ja 3 narttua. Kaikki erittäin hyvin voivia ja reippaita. Kaikilla paljon valkoisia merkejä: päässä, tassuissa, rinnassa ja hännän päässä. Yhdellä uroksella vähän liikaa valkoista. :-)
Painot pennuila oli 318-448g.

Viikon ikäisinä pennut on tuplannut painonsa ja kahden viikon ikäisinä yhtä lukuunottamatta kaikki on jo yli kilon painoisia. Silmät pennuilla aukesivat jo reilun viikon ikäisinä ja nyt kävellään jo aikas hienosti. Loppuviikosta aloitellaan tutustuminen kiinteään ruokaan.